Vila Maslina - Lokacija

Šilo je najveće naselje i naselje s najdužom turističkom tradicijom u općini Dobrinj na otoku Krku. To je malo, mirno primorsko mjesto s dugom ribarskom tradicijom. Od Krčkog mosta udaljeno je svega 20-ak km. Slikovito je smješteno u vrlo zaštićenoj uvali-zaljevu Stipanja, prirodno zatvoreno rtom Punta Šilo. Nalazi se u neposrednoj blizini Crikvenice i njezine rivijere, od koje ga dijeli samo nekoliko milja mora Vinodolskog kanala. Na relaciji Šilo-Crikvenica 1959. godine zaplovio je prvi trajekt na našoj jadranskoj obali. Nakon izgradnje mosta na toj liniji umjesto trajekta plove gliseri i manji brodovi.

Najveće turističko bogatstvo Šila njegove su brojne, lijepe, sunčane i prirodno uščuvane šljunčane plaže s kristalno čistim modrim morem. Posebice je poznata pješčana plaža Pećine. Na njoj se viori Plava zastava i idealna je za malu djecu.

U olujnom nevremenu 1968. godine u neposrednoj blizini Šila potonuo je grčki brod “Peltastis”. Danas je mjesto njegovog potonuća jedno od najinteresantnijih ronilačkih odredišta u Hrvatskoj. Kao podsjetnik na tu tragediju na rivi u Šilu nalazi se sidro izvađeno iz olupine potonulog broda.


Šilo, njegova okolica i čitav otok Krk obiluju pješačkim i biciklističkim stazama. Mnogobrojne šetnice i prirodne staze omogućuju rekreativnu šetnju i uživanje u prirodi i svježem, morskom zraku. Šilo pruža i mogućnost mnogobrojnih sportskih aktivnosti i rekreacije na moru. Tu se nalazi tenis teren, teren za odbojku na pijesku, nogometno i košarkaško igralište, bočalište. U moru se može zaigrati vaterpolo, jedriti na dasci, veslati, roniti, uživati u ostalim sportovima na vodi ili se jednostavno opustiti laganim plivanjem.

U nekoliko restorana u samom mjestu ljubitelji hrane i pića mogu uživati u specijalitetima domaće i internacionalne kuhinje uz autohtono bijelo vino „Žlahtinu“.

.

Tijekom ljetnih mjeseci u svim mjestima općine Dobrinj organiziraju se kulturno-zabavni programi: nastupi klapa, zborova, folklornih skupina, umjetničke izložbe, radionice i animacije za djecu. Neizostavne su i ribarske fešte na kojima se uz glazbu na rivi može i zaplesati. Na dan Šila 16. kolovoza, poznatijem po nazivu „Rokova“, nakon cjelodnevnih aktivnosti, fešta završava velikim vatrometom u kasnim noćnim satima.

2011. Copyright by Vila Maslina
Joomla 1.7 templates free by Joomla Template Maker